Piilolinssimääräyksen hankkiminen

Ennen kuin aloitat piilolinssien käytön, sinun on käytävä näöntarkastuksessa sekä piilolinssien sovituksessa optikolla. Jos et ole koskaan käyttänyt piilolinssejä, prosessi voi tuntua pelottavalta, mutta linssien käyttö on itse asiassa hyvin helppoa ja vaivatonta. Tässä seikkoja, joita voit odottaa ensimmäiseltä käynniltä optikolla:

• Silmien ja näöntutkiminen ja mittaus
• Suositus sinulle sopivista piilolinsseistä taittovikasi, tarvitsemiesi vahvuuksien, terveydentilasi sekä elämäntyylisi perusteella
• Tämän jälkeen optikko asettaa valitut piilolinssit silmiisi ja voitte yhdessä arvioida niiden sopivuutta ja käyttömukavuutta
• Sitten odotatte piilolinssien asettumistanoin 30 minuuttia

Näöntarkastus optikolla

Elämäntyylin vaikutus

Optikolla käyntisi aikana keskustelette luultavasti useasta piilolinssien käyttöön vaikuttavasta asiasta. Optikkosi kysyy sairaushistori­astasi sekä käyttämistäsi lääkkeistä ja mahdollisista kroonisista sairauksista. Voit myös kertoa elämäntyylistäsi, sillä tämä voi vaikuttaa siihen, mitkä piilolinssit sopivat sinulle parhaiten. Oletko aktiivinen treenaaja? Vietätkö paljon aikaa ulkona? Teetkö töitä tietokoneella? Matkusteletko usein? Mietitkö piilolinssien kustannuksia? Nämä faktat voivat auttaa optikkoasi päättelemään, mitkä piilolinssit sopivat sinulle parhaiten. Ehkä yötäpäivää-linssit sopivat sinulle hyvin, tai ehkäpä kertakäyttölinssit ovat sinulle paremmat. Kaikki tämä selviää optikkokäynnillä.

Piilolinsseihin tottuminen

Mikäli sovittamasi piilolinssit tuntuvat sinusta mukavilta, optikkosi arvioi niiden sopivuuden ja suorittaa vielä näöntarkastuksen kyseisten linssien ollessa silmissäsi. Optikkosi opastaa sinua vielä piilolinssien asettamisessa sekä pois otossa. Lisäksi optikko neuvoo sinua piilolinssien hygieenisessä käsittelyssä ja hoidossa. Luultavasti sovitte myös seurantatarkas­tuksen muutaman viikon päähän, jolloin optikkosi varmistaa, miten olet oppinut käsittelemään linssejä. Mikäli olet kohdannut ongelmia tai sinulla on kysyttävää, voit aina kysyä neuvoa optikoltasi. Voit myös lukea ohjeitamme piilolinssien asettamisesta ja poistamisesta.

Testilinssit

Testilinssit optikolta

Vain optikko voi määrätä testilinssejä, sillä piilolinssien valinta vaatii asianmukaisen tarkastuksen ja arvioinnin ammattilaisen toimesta. Juuri sinulle sopivien piilolinssien löytyminen voi kestää jonkin aikaa, mutta sitten kun olette optikkosi kanssa varmistaneet sinulle sopivan merkin ja vahvuudet, voit tilata samat piilolinssit valitsemastasi kaupasta. Älä unohda käydä optikolla tarkastuksessa vähintään kerran vuodessa, sillä tarvitsemasi voimakkuudet saattavat muuttua.

Piilolinssien vai silmälasien voimakkuudet?

Huomaathan, että silmälasiesi voimakkuudet eivät ole täysin samat kuin piilolinssimääräyk­sessä. Piilolinssit ovat lähempänä silmää, ja lisäksi niiden on asetuttava silmälle oikein. Tästä johtuen mitat ovat erilaiset. Et siis voi tilata piilolinssejä silmälasiesi vahvuuksilla, vaan tarvitset aina näöntarkastuksen piilolinssejä varten. 

Vastaa - Peruuta
VISA VISA Electron Maestro Master Card PayPal DHL posti
Top