Huuruuntuvatko silmälasisi kasvomaskin takia? Meillä on sinulle vinkkejä estämiseksi!

Jos löydät itsesi lukemasta tätä, olet todennäköisesti yksi niistä ihmisistä, jonka täytyy nyt yhdistää silmälasien ja kasvomaskin käyttäminen. Tämä tarkoittaa, että olet kokenut, kuinka helposti lasit huuruuntuvat. Olemme valmistelleet sinua auttaaksemme kuusi - plus yksi ekstra - vinkkiä tämän estämiseksi.

SIlmälasien ja kasvomaskin käyttöKasvomaskin käyttö

1. On tärkeää valita oikeanlainen kasvomaski!

Varmista, että sinulla on kasvomaski, joka sopii tiukasti nenän ympärille. Jotkut löysät maskit voivat jättää liian suuren aukon nenän ympärille. Yritä tehdä tai hankkia maski, jossa on metallinauha tai -lanka, joka voidaan muovata nenäsillan yli. Tämä estää hengitystäsi pääsemästä nenäalueen ympärillä olevien aukkojen läpi huurustamaan silmälasejasi.

2. Pidä maski lähellä silmiä ja aseta lasit alemmas.

Aseta kasvomaski mahdollisimman lähelle silmiäsi ja silmälasisi hiukan alemmas kuin yleensä. Tämä estää laseja likaantumasta ja huuruuntumasta. Älä kosketa lasejasi liian usein, jos mahdollista. Muista, että silmälasien uudelleensijo­ittaminen muuttaa linssien fokaalista pistettä. Tämä voi vaikuttaa näkökykyyn, jos sinulla on multifokaaliset tai progressiiviset lasit.

3. Käytä astianpesuainetta!

Puhdista lasit päivän alussa ja lopussa hieman haalealla vedellä, jossa on muutama tippa astianpesuainetta. Pyyhi ne sen jälkeen kuivaksi mikrokuituliinalla. Pidä puhdistusliina mukanasi aina päivän aikana. Huuruuntumista estävät pyyhkeet tai suihkeet voivat tietenkin myös auttaa sinua paljon!

Huom: käytä perus astianpesuainetta, ja vältä hajustettuja, kovia sekä kosteuttavia saippuoita, sillä ne voivat vahingoittaa linssin pinnoitetta. Joten muista käyttää vain hellävaraisia ja hankaamattomia astianpesuaineita lasiesi puhdistukseen.

4. Kokeile normaalia saippuua, jos sinulla ei ole astianpesuainetta.

Tavallisen palasaippuan käyttö auttaa myös desinfioimaan lasit ja estämään linssien huuruuntumista. Levitä saippua, anna vaikuttaa hetken ja pyyhi lopuksi. Nestemäisellä saippualla sen sijaan ei ole samaa vaikutusta. Älä puhdista laseja alkoholilla, koska se voi vahingoittaa linssiesi lisäksi myös kehyksiä.

5. Päivittäislinssit ovat käytännöllisemmät näinä aikoina.

Helpoin tapa välttää huuruisia laseja on yksinkertaisesti vaihtaa piilolinsseihin. Tartuntatautien aikana päivittäiset linssit ovat paras ja hygieenisin linssivaihtoehto. Pese kädet huolellisesti ennen niiden asettamista tai poistamista ja vältä koskettamasta silmiäsi päivän aikana. Miksi et kokeilisi esimerkiksi TopVue-linssejä, joissa on Tyytyväisyystakuu?

6. Hanki lasit hydrofobisella pinnoitteella. Voit ostaa ne netistä, eikä sinun tarvitse käydä optikolla.

Hanki seuraavat silmälasisi hydrofobisella linssipinnoit­teella. Tämä pinnoite toimii huurteenestoke­rroksena, joka estää myös muun lian tarttumisen linsseihin. Etkö halua lähteä ulos optikollesi, tai olet jumissa kotona? Ei huolia! Jos sinulla on resepti, voit virtuaalisesti kokeilla ja tilata lasit verkosta. Muutamassa päivässä saat valmiit lasit toimitettuna kotiisi. Muista, että lasit voivat toimia suojana, joka estää viruksia.

Viimeinen vinkkimme - partavaahto!

Et ehkä ole tullut ajatelleeksi sitä, mutta partavaahto on myös erittäin tehokas estämään linssien huuruuntumista. Levitä linsseille pieni määrä vaahtoa ja kiillota ne sopivalla kankaalla kuivaksi. Tämä luo linssiin kirkkaan suojakerroksen, joka estää kondensoitumisen .

VINKKI ALENSA.FI-SIVUSTOLTA:

Kaikissa reseptilaseissamme on automaattisesti hydrofobiset linssit! Tämä hydrofobinen kerros hylkii vettä ja muita hiukkasia, mikä tarkoittaa, että linssit eivät likaannu ja huuruunnu yhtä helposti.

Linssien pintakäsittelytyypit laseille

Sinun ei enää tarvitse käydä optikollasi saadaksesi uudet lasit! Kun tiedät reseptin, voit tilata ne verkosta. Oletko huolestunut siitä, sopivatko ne sinulle? Kokeile niitä virtuaalinen peili -sovelluksella! Etuna on, että kaikilla laseillamme on vakiona hydrofobinen pinnoite, muiden pintakäsittely­vaihtoehtojen muassa. Joten, tutustu tänään reseptilasit-valikoimaamme. Toimitamme ne suoraan kotiovellesi tänäkin vaikeana aikana!