Silmälasilinssien värit ja sininen valo

Kirkkaat, keltaiset ja punaiset sinistä valoa estävät lasit

Sininen valo on varmasti kuuma aihe nykyään. Ja kun otetaan huomioon se tosiasia, että emme voi kuvitella maailmaa ilman laitteitamme, liiallisen sinisen valon aiheuttamia kielteisiä vaikutuksia vastaan on tullut yhä tärkeämpää taistella. Tämä tarkoittaa kuitenkin myös sitä, että markkinoilla on lukemattomia tuotteita, jotka väittävät tekevänsä juuri niin. Joten, mitä tämä tarkoittaa sinun kannaltasi? Pitäisikö sinun hankkia itsellesi lasit, joissa on kirkkaat linssit ja sinistä valoa estävä suodatin? Tai linssit, joissa on keltainen sävytys ja suodatin? Vai ovatko punaiset linssit kenties paras valinta? No, aloitetaan sanomalla, että tämä ei ole kilpailu siitä, mikä linssin väri on paras. Kaikki riippuu olosuhteistasi ja siitä, mihin käytät sinisiä valoa estäviä lasejasi. Käydään seuraavaksi läpi kirkkaiden linssien, keltaisten linssien ja punaisten lasien erot.

Löydät lisätietoja sinisestä valosta, sen vaikutuksista ja siitä, millaisia sinistä valoa estäviä tuotteita nettikauppamme tarjoaa seuraavalta sivulta:

Opi lisää sinisestä valosta

Kirkkaat sinistä valoa estävät lasit

Linssien sinisen valon suodatin

Jos tarkastelet sinisen valon absorptioastetta, mikään kirkas suodatin ei voi teknisesti koskaan absorboida yli 30 % kaikesta sinisestä valosta. Esimerkiksi meidän sinisen valon silmälasisuodat­timemme absorboi ja estää jopa 20 %. Tämän tyyppisiä laseja ei kuitenkaan ole suunniteltu täydelliseen absorboimiseen tai estämiseen. Ihminen tarvitsee biologisesti tietyn määrän sinistä valoa. Jos olet tutustunut sinistä valoa koskevaan sivuumme, olet ehkä lukenut, että luonnollinen sininen valo pitää meidät tuottavina ja valppaina päivän aikana. Kirkkaat sinistä valoa suodattavat lasit pyrkivät vähentämään keinotekoisen sinisen valon aiheuttamaa rasitusta jokapäiväisessä elämässämme. Siksi niitä kutsutaan usein "tietokonelase­iksi". Ne on tarkoitettu käytettäväksi sisätiloissa mukavana, rentona ja huomaamattomana tapana suojata silmiäsi, kun vietät aikaa näytön edessä. Tämä tarkoittaa, että ne vähentävät digitaalista silmien väsymistä, päänsärkyä, silmäkipua, energian ja tuottavuuden menetystä jne. kun työskentelet, opiskelet tai pelaat pitkiä aikoja.

Täydelliset seuraaviin tarkoituksiin:

 • Päivittäiseen käyttöön sisätiloissa
 • Lievittämään liiallisen keinovalon aiheuttamaa rasitusta
 • Näytön värien säilyttäminen todellisina*
 • Saat progressiiviset linssisi mahtavilla perus linssienkäsittelyillä kaupastamme.

*Huomaathan, että kaikenlaiset sinisen valon suodattimet muuttavat aina hieman värejä, joten niitä ei suositella töihin, joissa värien havaitsemisen tulee olla 100% todenmukaista, esim. graafiseen suunnitteluun.

Ei suositella:

 • Käyttäjille, jotka ovat herkempiä siniselle valolle
 • Käyttäjille, joiden unisykli on merkittävästi häiriintynyt

Osta näyttöpäätelasit ilman voimakkuuksia

Keltaiset sinistä valoa estävät lasit

Linssien Keltainen Suodatin

Keltaiset sinistä valoa suodattavat lasit ovat askel eteenpäin kirkkaisiin linsseihin verrattuna. Laadusta riippuen ne voivat estää ja absorboida 50-70 % kaikesta sinisestä valosta. Ne päästävät silti läpi tarvittavan sinisen valon. Keltainen linssi vaikuttaa tietysti värin havaitsemiseen, mutta se lievittää paremmin digitaalista silmien rasitusta, päänsärkyä ja migreeniä, häiriintynyttä unisykliä ja muita asiaan liittyviä vaivoja. Niitä suositellaan edelleen enimmäkseen päiväkäyttöön, vaikka niiden lisääntynyt teho mahdollistaa siirtymisen yökäyttöön. Niitä voi käyttää kuka tahansa, mutta ne on yleensä suunnattu ihmisille, jotka ovat herkempiä siniselle valolle, tai ihmisille, jotka viettävät tuntikausia keskittyen intensiivisesti näytön katseluun, esim. ammattipelaajille. Tästä syystä keltaisia laseja kutsutaan puhekielessä "pelilaseiksi". On myös todistettu, että keltainen sävy voi auttaa kausittaisesta masennuksesta ja stressistä kärsiviä kohottamaan mielialaansa.

Täydelliset seuraaviin tarkoituksiin:

 • Sisä- ja ulkokäyttöön, päivällä ja yöhön asti
 • Käyttäjille, jotka ovat herkempiä siniselle valolle: ne helpottavat paremmin keinotekoisen sinisen valon aiheuttamaa päänsärkyä, silmien rasitusta, väsymystä jne.
 • Stressistä, ahdistuksesta ja kausiluonteisesta masennuksesta kärsiville käyttäjille
 • Käyttäjille, jotka huomaavat, että sininen valo häiritsee heidän unisykliään kohtalaisesti

Ei suositella:

 • Käyttäjille, jotka haluavat rennommat ja huomaamattomammat sinistä valoa estävät lasit
 • Värihavaintojen säilyttämiseen todenmukaisena ja täsmällisenä
 • Käyttäjille, joilla on voimakkaasti häiriintynyt vuorokausirytmi tai jotka kärsivät unettomuudesta

Osta keltasävytteiset pelilasit

Punaiset sinistä valoa estävät lasit

Linssien Punainen Suodatin

Tässä kohtaa asiat muuttuvat hieman vakavammiksi. Punaiset tai oranssinkeltaiset sinistä valoa suodattavat lasit voivat absorboida ja estää jopa 100 % kaikesta sinisestä valosta. Koska ihmiset, kuten aiemmin todettiin, tarvitsevat hieman sinistä valoa päiväsaikaan, nämä lasit on suunniteltu pääasiassa käytettäväksi ennen nukkumaanmenoa. Punaisia laseja tulee käyttää 2-3 tuntia ennen nukkumaanmenoa, sillä ne mahdollistavat unihormonin, melatoniinin, terveellisen tuotannon. Siksi tämäntyyppisiä sinistä valoa estäviä laseja kutsutaan "nukkumislaseiksi". Joten jos sininen valo vaikuttaa vakavasti unirytmiisi, punaiset sinistä valoa estävät lasit ovat sinun valintasi. Muista, että nämä lasit muuttavat voimakkaasti värin havaitsemistasi, eikä niitä suositella päiväkäyttöön.

Täydelliset seuraaviin tarkoituksiin:

 • Optimoidun unisyklin varmistamiseksi
 • Iltakäyttöön ennen nukkumaanmenoa

Ei suositella:

 • Käytettäväksi päivisin
 • Todelliseen värien havaitsemiseen ja selkeään näköön**

**Vaikka punasävyisiä sinistä valoa estäviä laseja voidaan käyttää ulkona ja sisällä ennen nukkumaanmenoa (koska ne estävät kaiken luonnollisen ja keinotekoisen sinisen valon), niitä ei tule koskaan käyttää tilanteissa, joissa näön on säilyttävä esteettä, esim. ajaessasi autoa tai käyttäessäsi raskaita koneita.

Osta punasävyiset nukkumislasit

Osta silmälasit ja lisää kirkas sinisen valon suodatin