Opi lisää polarisoiduista aurinkolaseista

Kun olet ollut ostamassa aurinkolaseja, olet ehkä huomannut polarisoitujen aurinkolasien suosion. Yhä useammat tunnetut tuotemerkit ja valmistajat ovat julkaisseet polarisoitujen aurinkolasien kokoelmia, ja jotkut tuotemerkit kuten Polaroid, jopa erikoistuvat polarisointiin. Mutta mitä polarisaatio tarkalleen tekee, ja mitkä ovat sen edut? Ja milloin sinun tulisi käyttää - tai milloin sinun ei tulisi käyttää - polarisoituja aurinkolaseja? Tämä lyhyt opas kertoo kaiken, mitä sinun tarvitsee tietää.

Mitä on polarisaatio?

Polarisoituja aurinkolaseja on saatavana monenlaisissa materiaaleissa, väreissä, muodoissa ja koissa. Yleensä tummemmat värit tarjoavat korkeamman polarisaation. Aurinkolasien tärkein ominaisuus on, että ne tarjoavat kaiken tarvittavan UV-suojan. Polarisaatio lisää siihen hieman ekstraa: erityisen suodattimen, joka sallii vain pystysuuntaan suuntautuneen valon läpäistä sen, mikä tarkoittaa, että se eliminoi ja imee vaakasuuntaan suuntautunutta valoa.

Mitä on vaakasuoraan suuntautunut valo? Se on valo, joka kimpoaa vaakasuorilta pinnoilta. Ympäristömme imee tai heijastaa auringonvaloa jatkuvasti eri suuntiin; mikä tahansa vaakasuora pinta voi heijastaa valoa, joka voi haitata näkökykyäsi. Ajattele esimerkiksi sitä, kuinka lumi heijastaa valoa silmiisi. Tai sitä, kuinka märkää tietä on vaikea nähdä auringon ollessa matalalla. Valo voi heijastua myös vedestä, kuten järvistä tai uima-altaista. Ympäristössämme on tuhansia tekijöitä, jotka voivat aiheuttaa potentiaalisesti sokaisevan häikäisyn, joka voi olla vaarallista tietyissä tilanteissa. Polarisoidut aurinkolasit on suunniteltu estämään sitä tapahtumasta.

Ilman polarisaatiota

Tarkastele ilman polarisaatiota

Polarisaatiolla

Tarkastele polarisaatiolla

Mitkä ovat polarisoitujen aurinkolasien edut?

 • Ne eliminoivat ärsyttävää tai sokaisevaa häikäisyä.
 • Ne antavat tarkemman näön ja paremman kontrastin intensiivisissä valo-olosuhteissa.
 • Ne tarjoavat paremman värinäön kirkkaissa valo-olosuhteissa.
 • Ne vähentävät häikäisystä ja intensiivisestä valosta johtuvaa silmien rasitusta.
 • Ne lisäävät mukavuuttasi ollessasi auringossa.
 • Ne ehkäisevät potentiaalisesti vaarallista sokaistumista esimerkiksi ajaessa.
 • Ne ovat mahtava valinta ulkoilma-aktiviteetteihin tai urheiluun.
 • Ne toimivat hyvin myös varjossa.

Mitä sinun tulee harkita kun ostat polarisoidut aurinkolasit:

Vaikka polarisoiduilla aurinkolaseilla on monia etuja, muista harkita näitä asioita kun käytät niitä:

 • Polarisaatio ei anna lisäsuojaa UV-säteitä vastaan
 • Polarisaatio on kehitetty ensisijaisesti eliminoimaan häikäisyä ja heijastuksia intensiivisissä valo-olosuhteissa.
 • Polarisaatio voi tehdä LCD-näyttöjen näkemistestä vaikeampaa.

Crullé: polarisoitujen aurinkolasien tuotekokoelma

Etsitpä sitten polarisoituja aurinkolaseja, jotka sopivat jokapäiväiseen ilmeeseesi, tai tarvitset jotain vahvemman muoti-statementin tekemiseksi, Crullé on sinulle sopiva tuotemerkki! Jokainen Crullé-aurinkolasit yhdistävät polarisaation UV-suojaukseen ja tyylikkyyteen. Niitä on saatavilla monenlaisissa muodoissa ja väreissä. Crullé-aurinkolaseja löytyy jokaiseen makuun. Nämä tyylikkäät ja kestävät lasit ovat myös edulliset, joten kokeile heti!