Progressiiviset silmälasit: mitkä ne ovat ja miten hyödyt niistä?

Kun shoppailet silmälaseja Alensalta, sinulla on mahdollisuus valita innovatiivinen, uusi moniteholinssien muoto – progressiiviset silmälasilinssit – suosikkikehyksiisi. Saatat jo olla tutustunut vanhempiin kaksiteho- ja kolmiteholinsse­ihin, mutta progressiiviset linssit vievät konseptin vielä kehittyneempään ulottuvuuteen. Progressiiviset linssit onnistuvat yhdistämään kolme optista vyöhykettä huomaamattomasti yhdessä samassa silmälasilinssissä, tarjoten näin näönkorjauksen lähelle, keskipitkälle ja kauas. Progressiiviset moniteholinssit poistavat kaksiteho- ja kolmiteholinsseille ominaiset terävät näkyvät linjat. Niitä voi kutsua myös “parannelluiksi kolmiteholinsse­iksi”, sillä ne tarjoavat sulavamman all-in-one-ratkaisun näkymättömillä siirtymillä niille, jotka tarvitsevat monitehonäönkor­jausta .

Nainen ja progressiiviset lasit

Miltä progressiivinen linssi näyttää?

Linssi on suunniteltu epäsymmetrisesti vastatakseen sitä, miten silmät toimivat. Jokainen vyöhyke muuttuu asteittain seuraavaksi saumattomasti.

 • Linssin yläpuolta käytetään näkemään kauas, esim. ympärillä olevan maiseman tai tien näkemiseen.
 • Keskialue auttaa näkemään keskipitkälle, esim. tietokoneelle tai auton kojelautaan.
 • Alaosa on suunniteltu näkemään lähelle, esim. kirjaan tai puhelimen näytölle.
 • Sivualueet ovat aina hieman sumennetut tai vääristyneet johtuen siitä, miten progressiiviset lasit on suunniteltu varmistamaan, että ne toimivat niin kuin pitää. Tämä on nimeltään perifeerinen vääristymä.
Progressiivisten linssien vyöhykkeet

Eri vyöhykkeiden läpi näkeminen toimii yleensä kallistamalla päätä ja vaihtamalla katseen keskitystä linssin eri alueisiin.

Kuka tarvitsee niitä?

Progressiivisia linssejä käytetään ikänäön eli presbyopian korjaamiseen. Tämä sairaus liitetään usein ikään, ja se tekee lähelle näkemisestä hankalampaa kaikkien muiden mahdollisten taitevirheiden lisäksi, joita potilaalla saattaa olla (kaukonäkö jne.). Tämän takia se vaatii lasit tai linssit joissa on lisätty korjaus, joka korjaa käyttäjänsä näköä niin, että hän näkee taas kirkkaasti kaikille etäisyyksille. Tämä arvo on yleensä merkattu ADD-lyhenteellä silmälasiresep­tissä. Kuten aiemmin mainitsimme, progressiiviset lasit ovat päivitys kaksiteholaseihin. Kuten kolmiteholasit, ne tarjoavat korjausta lähelle, keskipitkälle ja kauas, kun taas kaksitehot eivät sisällä keskipitkää aluetta. Joten, tämän tyyppiset linssit ovat käyttäjille, jotka esimerkiksi tarvitsevat yhdet linssit lukeakseen kirjaa, yhdet katsoakseen tietokoneen näyttöä ja yhdet nähdäkseen kauas kirkkaasti.

OSTA LASEJA

Mitkä ovat progressiivisten linssien edut?

Vaihtamalla progressiivisiin multifokaalisiin silmälaseihin saat useita isoja etuja:

 • Tarvitset vain yhdet silmälasit tarjoamaan tarkan näönkorjauksen kaikille etäisyyksille.
 • Optisten vyöhykkeiden välillä ei ole teräviä, näkyviä rajoja, joka tarkoittaa sitä, että lasisi näyttävät nuorekkaammilta ja moderneilta.
 • Koska vyöhykkeet vaihtuvat nyt asteittain seuraavaan, et enää huomaa "näkymien hyppelyä" (missä näkymä vaihtaa yhtäkkiä muotoa/paikkaa, kun sitä katsotaan eri optiselta vyöhykkeeltä).
 • Progressiiviset linssisi varustetaan myös mahtavalla setillä peruslinssinkäsit­telyjä meidän kaupassamme.
 • Voit päivittää linssisi vielä paremmiksi sinistä valoa estävällä suodattimella, itsesävyttyvällä ominaisuudella tai pysyvästi sävytetyillä aurinkolasilin­sseillä.
 • Voit valita eri progressiivisten linssien kategorioista juuri sinun tarpeitasi vastaavat linssit.

Mitä sinun kannattaa pitää mielessä progressiivisia linssejä ajatellen

Teitä, jotka mietitte alkavanne käyttää progressiivisia silmälaseja, kehotamme huomioimaan seuraavat seikat:

 • Eri optisten vyöhykkeiden välillä vaihtelu tapahtuu melko luonnostaan, mutta aivoillasi kestää hetki tottua. Saatat tuntea olosi hieman epämukavaksi alkuun, mutta kun aikaa kuluu, huomaat niiden olevan paljon mukavammat, kuin kaksiteholinssit. Kuitenkin, hyvin pieni osa kaikista ihmisistä ei koskaan täysin totu tämäntyyppisiin linsseihin.
 • Perifeerisltä vääristymiltä ei voida välttyä minkään tyyppisten progressiivisten linssien yhteydessä. Silmäsi ja aivosi tottuvat niihin yleensä hyvin, ja opit näkemään jokaisen vyöhykkeen läpi tehokkaasti ilman, että ne häiritsevät sinua.
 • Progressiiviset linssit ovat usein hieman kalliimmat, mutta ne tarjoavat sinulle paljon etuja.

Mitkä ovat eroavaisuudet meidän progressiivisten lasien tyyppiemme välillä?

Meidän kaikista tavallisimmat “Classic”-linssit täyttävät kaikkien niiden perustarpeet, jotka etsivät hyviä, luotettavia progressiivisia linssejä. Kuitenkin valitessasi kehittyneemmät linssit, takaat lisätyn käyttömukavuuden sekä laadun. Kehittyneempiä teknologioita käytetään pienentämään perifeerisiä vääristymiä ja leventämään keskipitkän näön ja lähinäön optisia vyöhykkeitä. Joten valinta peruslinssien tai kehittyneempien linssien välillä on sinun.