Piilolinssien asettaminen ja poistaminen silmistä

Olet päättänyt aloittaa piilolinssien käytön, ja nyt sinun on opittava käsittelemään niitä. Se saattaa aluksi tuntua pelottavalta, mutta harjoituksen ja hyvien vinkkien avulla siitä voi tulla helppoa ja luonnollista. Auttaaksemme sinua, olemme koonneet lyhyen, vaiheittaisen oppaan piilolinssien asettamisesta. Se on loistava aloittelijoille, ja se voi myös olla hyvä muistutus piilolinssien käytön konkareille!

Miten asettaa piilolinssit

Sinun tulee tietää, että linssiä laittaessa sinun on kosketettava itse silmämunaa, sillä linssi ei tartu itsestään. Anna linssin tarttua kevyesti silmään ja silmäluomesi hoitavat loput! Katsotaan nyt, miten se tehdään

case for contact lenses icon

1. vaihe

Aloita valmistelemalla kaikki olennaiset asiat hyvin valaistussa huoneessa. Tarvitset piilolinssit, linssinesteen, peilin ja paikan, jossa peset ja kuivaat kätesi puhtaalla pyyhkeellä. Muista laittaa linssit paikoilleen ennen meikkaamista.

wash hands icon

2. vaihe

Pese aina kätesi huolellisesti, jotta lika ja bakteerit eivät pääse linsseihin. Käytä mietoa tai antibakteerista saippuaa, vältä kosteuttavia saippuoita, voiteita ja öljypohjaisia ​​tuotteita. Kuivaa kätesi pesun jälkeen pyyhkeellä. Vältä paperipyyhkeiden käyttöä, sillä ne voivat jättää nukkaa käsiisi. Muista, että on parempi pitää kynnet lyhyinä linssejä käsitellessäsi, jotta ne eivät naarmuta piilolinssejä tai silmän sarveiskalvoa.

Finger and lens icon

3. vaihe

Seuraava vaihe on piilolinssien poistaminen piilolinssiko­telosta tai uudesta läpipainopakkau­ksesta. Jos sinulla on eri resepti molemmille silmille, on hyödyllistä kehittää tapa ja laittaa aina esimerkiksi vasen linssi ensin, jotta et sekoita niitä. Aseta ensimmäinen linssi kämmenelle, kostuta se linssinesteellä ja hiero sitä varovasti sormella. Jotkut merkit tarjoavat "no-rub" -linssinesteitä, mutta useimmat optikot ovat yhtä mieltä siitä, että on aina hyvä idea hieroa linssejä hellävaraisesti lisäpuhdistustehoa varten. Jos haluat helpottaa linssien käsittelyä, tarjoamme erilaisia ​​käteviä työkaluja . Applikaattorit ja linssipinsetit voivat tehdä linssien käsittelystä helpompaa.

Lens right and wrong position

4. vaihe

Aseta linssi etusormellesi. Jos linssi näyttää kulholta, sinulla menee hyvin. Mutta jos reunat osoittavat alaspäin, linssi on nurinpäin. Sitä voi olla vaikea erottaa, mutta useimmissa linsseissä on pieni nurinpäin -merkki (kirjain tai numero), jonka avulla voit helposti nähdä, onko linssi nurinpäin vai ei.

Eye icon

5. vaihe

Kun linssi on tasaisesti etusormellasi, vedä alaluomea keskisormella alas ja vedä yläluomeasi ylös toisella kädelläsi. Mitä enemmän avaat silmäluomea, sitä paremmin piilolinssi mahtuu sarveiskalvolle. Et pysty räpäyttämään, jos pidät luomistasi oikein kiinni. Joidenkin ihmisten mielestä on hyödyllistä katsoa ylös, jotta vältytään ei-toivotulta räpyttelyltä. Aluksi se voi olla vaikeaa, mutta harjoittelemalla siihen tottuu!

Solution icon

6. vaihe

Aseta linssi silmään, ja heti kun kosketat silmää, irrota sormi hitaasti ja vapauta ensin alaluomi ja sitten yläluomi varovasti (hitaasti). Pidä silmäsi kiinni äläkä räpytä silmiä, kosketa kevyesti sormella suljettua yläluomea ja "katso" sivuille. Tällä tavalla poistat piilolinssin alle muodostuneet ilmakuplat. Näin linssi asettuu oikeaan paikkaan sarveiskalvolla. Jos linssi ärsyttää silmää tai tunnet epämukavuutta, poista se ja puhdista se varovasti linssinesteellä ennen kuin laitat sen takaisin silmään.

Miten poistaa piilolinssit

Ennen kuin aloitat, pese kädet samalla tavalla kuin ennen laittoa. Jos käytät meikkiä, muista poistaa linssit ennen kasvojen pesua. Sinun tulee myös valmistella kaikki tarvitsemasi puhtaaseen, hyvin valaistuun huoneeseen. Varmista, että sinulla on piilolinssikotelo, linssineste, peili ja muut tarvittavat työkalut. Jos olet matkoilla, löydät kaikki nämä tuotteet yhdestä kätevästä linssienkäsit­telysetistä.

Eye drop and eye icon

1. vaihe

Aloita kostuttamalla silmäsi silmätipoilla tai silmäsuihkeella. Tämä voi auttaa kostuttamaan linssejä ja helpottaa niiden poistamista. Yksi tai kaksi tippaa kumpaankin silmään pitäisi riittää, ja se voi tehdä prosessista helpompaa ja mukavampaa, varsinkin jos sinulla on kroonisesti kuivat silmät tai huomaat niiden olevan kuivemmat päivän päätteeksi.

Finger and contact lens icon

2. vaihe

Pidä kiinni ylä- ja alaluomesta samalla tavalla kuin laittaisit piilolinssejä. Kun katsot suoraan eteenpäin, tartu piilolinssin sivuista (nenän ja ulkonurkan puolilta) etusormella ja peukalolla ja purista varovasti (ikään kuin nipistäisit). Älä kiirehdi, vaan tee tämä vaihe rauhallisesti ja hitaasti.

Solution and contact lenses icon

3. vaihe

Purista linssiä varovasti etusormella ja peukalolla ja aseta piilolinssikoteloon tuore piilolinssineste. Kotelo on täytettävä uudella linssinesteellä, noin puoliväliin asti. Älä laimenna nestettä vedellä. Jos linssien käyttöaika on jo kulunut, heitä ne pois. Älä unohda pitää linssikoteloa puhtaana ja vaihda se uuteen aina, kun avaat uuden linssinestepullon, tai vähintään kerran kuukaudessa.

Solution icon

4. vaihe

Toista prosessi samalla kädellä toiseen silmään, askel askeleelta kuten teit ensimmäiselle silmällesi. Onnittelut – olet onnistuneesti poistanut ja säilyttänyt piilolinssisi! Harjoittelemalla ja asianmukaisella huollolla piilolinssien asettamisesta ja poistamisesta tulee nopea ja helppo osa päivittäistä rutiiniasi.

Noudata näitä ohjeita huolellisesti auttaaksesi ylläpitämään optimaalista silmien terveyttä, mukavuutta ja näön laatua. Silmäsi ja linssisi kiittävät sinua.

Kommentit

Onko sinulla kysymyksiä?