Miten asetat piilolinssit oikein

Tärkein asia ensin: mikäli et käytä kertakäyttölin­ssejä, muista säilyttää piilolinssisi piilolinssinesteessä aina kun et käytä niitä. Tämä desinfioi ne yön aikana.

Nyt voimme aloittaa! Sinua saattaa helpottaa fakta, että itse asiassa sinun ei tarvitse koskea silmääsi . Sinun tarvitsee vain asettaa linssi kevyesti paikalleen ja silmäluomesi tekevät lopun! Seuraavaksi kerromme itse prosessista.

Nainen asettaa piilolinssit silmiinsä

Vaihe 1

Aseta piilolinssit hyvin valaistussa huoneessa ja varmista, että sinulla on kaikki tarpeellinen. Tarvitset piilolinssit, piilolinssinesteen, peilin ja paikan, jossa pestä kädet sekä puhtaan pyyhkeen, johon pyyhit kätesi. Muista asettaa piilolinssit ennen meikkausta.

Vaihe 2

Pese aina kätesi ennen piilolinssien käsittelyä

On tärkeää, että peset kätesi , jotta et tartuta bakteereja piilolinsseihisi. Pese ja kuivaa kätesi . Käsiä ei kannata kuivata paperipyyhkeeseen, sillä siitä voi jäädä nukkaa käsiisi ja kulkeutua sitten silmiisi.

Vaihe 3

Poista piilolinssit kotelosta

Seuraava askel on is poistaa piilolinssit piilolinssikotelosta tai niiden pakkauksesta. Jos silmissäsi on keskenään eri voimakkuudet, kannattaa tottua laittamaan piilolinssit aina samassa järjestyksessä, jotta et sekoita linssejä keskenään (esimerkiksi oikean silmän linssi ensin). Aseta piilolinssi kämmenellesi ja tarpeen mukaan hankaa linssiä piilolinssines­teellä. Useimmat optikot suosittelevat kuukausilinssien hankausta piilolinssines­teessä. Jos tarvitset apua piilolinssien käsittelyssä, tarjoamme myös erilaisia apuvälineitä tähän tarkoitukseen. Piilolinssien asettimet ja pihdit voivat tehdä piilolinssien käsittelystä helpompaa.

Vaihe 4

Aseta piilolinssi etusormellesi. Mikäli piilolinssi on kulhon muodossa, kaikki on hyvin. Mutta mikäli linssit reunat osoittavat ulospäin, piilolinssi on väärin päin. Useimmilla piilolinsseillä on oikean puolen osoittava merkintä (kirjaimia tai numeroita), joten voit helposti tarkistaa, onko piilolinssi oikein päin.


Tarkista onko piilolinssi oikein päin

Vaihe 5

Aseta piilolinssi etusormellesi

Pitele piilolinssiä etusormellasi, ja vedä alaluomeasi alaspäin keskisormellasi ja samaan aikaan vedä yläluomeasi ylöspäin toisella kädelläsi . Yritä olla räpyttelemättä silmiäsi. Joillekin on helpompaa katsoa ylöspäin.

Vaihe 6

Aseta piilolinssi silmääsi

Aseta piilolinssi kevyesti ja hellävaren silmääsi . Vapauta kätesi ja räpäytä muutaman kerran. Linssin tulisi asettua paikalleen iiriksen (värillisen osan) päälle. Voit kevyesti koskea linssiä asettaaksesi sen paremmin paikalleen, mikäli tarpeen. Jos tunnet ärsytystä tai epämukavuutta, poista linssi ja puhdista se uudestaan piilolinssines­teellä, ja yritä sitten uudestaan.

Vaihe 7

Muista hävittää piilolinssineste kotelosta käytön jälkeen

Toista prosessi toiseen silmääsi . Hävitä käytetty piilolinssineste kotelosta, jotta muistat vaihtaa koteloon tuoreen nesteen illalla poistaessasi linssit silmistäsi. Helppoa, eikö?

Lue myös: Kuinka poistat piilolinssit

.

Kommentit

Onko sinulla kysymyksiä?