Näin puhdistat piilolinssit oikein

Mikäli käytät kuukausilinssejä tai kahden viikon linssejä, piilolinssien asianmukainen hoito ja puhdistus on erittäin tärkeää. Kiireisen elämän keskellä on houkuttelevaa mennä sieltä, missä aita on matalin, mutta piilolinssien oikeanlainen hoito ehkäisee epämukavuutta ja silmätulehduksia. Optikkosi tarjoaa sinulle tarkat ohjeet riippuen silmistäsi sekä käyttämistäsi piilolinsseistä, mutta mikäli tarvitset muistutusta (kuten me kaikki joskus), tässä kattava oppaamme piilolinssien hoitoon .

Kootut vinkit piilolinssien käsittelyyn

Seuraavat faktat voivat tuntua itsestäänselvy­yksiltä, mutta ne voivat unohtua yllättävän helposti. Tässä siis 10 ohjettamme piilolinssien käsittelyyn.

KYLLÄ

Pese kätesi ennen piilolinssien asettamista ja pois ottamista

Huuhtele ja hankaa linssejä piilolinssines­teellä ennen ja jälkeen käytön

Käytä aina piilolinsseille tarkoitettua koteloa niiden säilyttämiseen

Käytä jokaisella kerralla tuoretta piilolinssinestettä

Osta matkakokoinen nestepullo matkoille ja erityisiin tilanteisiin

EI

Älä altista piilolinssejä vedelle

Älä kosketa nestepullon suuta

Älä käytä sylkeä piilolinssien kostuttamiseen

Älä aseta piilolinssejä meikkaamisen jälkeen

Älä siirrä piilolinssinestettä pienempään pulloon

Erilaiset piilolinssinesteet

Aseta piilolinssit piilolinssinesteellä täytettyyn koteloon

Erilaisia piilolinssinesteitä on monenlaisia, ja kaikki nesteet eivät sovi jokaiselle käyttäjälle. Mikäli koet epämukavuutta käyttäessäsi piilolinssejä, yksi ratkaisu voi olla piilolinssinesteen vaihtaminen toiseen. Optikkosi voi aina auttaa sinua, mikäli olet allerginen jollekin piilolinssines­teelle.

Monikäyttöiset piilolinssinesteet

Monikäyttöiset piilolinssinesteet ovat suosituimpia piilolinssien puhdistamiseen ja säilömiseen . Näitä nesteitä voi käyttää kaikkien pehmeiden piilolinssien puhdistamiseen, huuhteluun, desinfiointiin ja säilömiseen. Yleensä nämä monikäyttöiset nesteet sisältävät jotakin kosteuttavaa ainesosaa sekä jonkin verran säilöntäaineita, jotta neste pysyy steriilinä pidempään. Monet näistä nesteistä sisältävät ”no-rub”–merkinnän, joka tarkoittaa, että piilolinssejä ei tarvitse hangata. Useimmat optikot kuitenkin suosittelevat piilolinssien hankaamista mahdollisimman tehokkaan puhdistuksen varmistamiseksi.

Vetyperoksidi-pohjaiset nesteet

Vetyperoksidi-pohjaiset piilolinssinesteet vaativat hieman enemmän vaivaa, mutta ne tarjoavat myös tehokkaan puhdistuksen. Näiden piilolinssines­teiden kanssa tulee käyttää erityistä koteloa, joka sisältää katalyyttisen levyn. Tämä levy neutralisoi vetyperoksidin kemiallisen reaktion seurauksena, ja muuttaa nesteen saliininesteeksi, joka on turvallista käyttää. Mikäli vetyperoksidia ei neutralisoida, se voi aiheuttaa ärsytystä, joten on erittäin tärkeää säilöä piilolinssejä nesteellä täytetyssä kotelossa vähintään 6 tuntia . Kemiallisen reaktion ansiosta vetyperoksidi­nesteet eivät sisällä säilöntäaineita. Valikoimastamme löydät AO Sept Plus Hydraglyde -nesteen. Kysy optikoltasi, sopiiko tämä puhdistusmetodi sinulle.

Piilolinssikotelot

Contact lens case for storing your contact lenses

Puhdas piilolinssikotelo on olennainen osa linssienhoito­rutiiniasi. Kotelo tulee vaihtaa 3 kuukauden välein , ja se myös kannattaa huuhdella piilolinssines­teellä joka käyttökerran jälkeen. Käytä aina tuoretta nestettä. Edellisen päivän neste voi kerätä epäpuhtauksia kotelon pinnalle. Löydät valikoimamme piilolinssikoteloita täältä.

”Twist-top” ja litteät kotelot

Sinun ei tarvitse käyttää ainoastaan nesteen mukana saamaasi koteloa! Voit valita kaupastamme erivärisen tai hauskan kotelon , joka auttaa muistuttamaan säännöllisestä linssien hoidosta. Perinteiset litteät kotelot ovat sopivia monelle käyttäjälle, mutta tarjoamme myös kätevän twistaavan kotelon, jonka kierreliike tehostaa linssien puhdistusta.

Tarvikkeet ja rasiat piilolinsseille

Matkustitpa lähelle tai kauas, on tärkeää muistaa piilolinssien hoito. Löydät valikoimastamme myös säilytysrasiat piilolinsseille, jotka sisältävät kaiken tarvittavan piilolinssien turvalliseen ja hygieeniseen käsittelyyn ollessasi poissa kotoa. Jokaisesta rasiasta löydät piilolinssiko­telon, pinsetit sekä peilin , jotka helpottavat piilolinssien käsittelyä.

Kommentit (1)

Onko sinulla kysymyksiä?
Milre

Miksi linssejä ei tule asettaa meikkaamisen jälkeen? Itse ainakin laitan mielummin vasta meikkaamisen jälkeen.

Vastaus info@alensa.fi

Hei,

Kiitos kysymyksestäsi. Kun linssit laittaa silmään ennen meikkiä, välttyy näin turhilta mahdollisilta meikkijäämiltä, joita saattaa tarttua linssiin silmään laiton yhteydessä ja jotka saattavat aiheuttaa ärsytystä linssin ollessa silmässä. Tämän vuoksi suosittelemme laittamaan linssit ennen meikkaamista silmiin.

Ystävällisin terveisin, Alensan asiakaspalvelu