Piilolinssien käytön aloitus - reseptin saaminen

Starting with contact lenses banner Starting with contact lenses banner

Jos harkitset uusien silmälasien tai piilolinssien hankkimista, ensimmäinen askel on optikon tai silmälääkärin suorittama näöntarkastus. He antavat tarvittavan reseptin riippumatta siitä, aiotko ostaa silmälasit heiltä tai muualta. Piilolinssejä varten voit käydä myös on myös piilolinssinso­vituksessa, joka on yksinkertainen ja kivuton prosessi. Tässä on lyhyt katsaus siihen, mitä odottaa:


Näöntarkastus ja mittaukset

Optikko tai silmälääkäri suorittaa perusteellisen tutkimuksen ja mittaa silmäsi. Lue lisää!

Lasi- tai linssiresepti

Tutkimuksen jälkeen silmälääkäri antaa sinulle silmälasireseptin, jonka perusteella voit valmistaa reseptilasit missä tahansa optikkoliikkeessä. Lue lisää!

Piilolinssejä koskevat suositukset

Saat suosituksia sinulle sopivimmista piilolinsseistä mittojesi, sairaushistoriasi ja elämäntapojesi perusteella. Lue lisää!

Linssin sovitus

Optikko asettaa valitut linssit silmiisi ja arvioi niiden istuvuuden ja mukavuustason. He myös opastavat sinua piilolinssien käytön hygieniaperia­atteissa ja opettavat sinulle niiden asettamisen ja huollon.Lue lisää!

Stabilointijakso

Kun linssi on asetettu silmääsi, odotat noin 30 minuuttia, jotta linssi stabiloituu silmässäsi. Sen jälkeen silmälääkäri arvioi piilolinssin asennon ja keskustelee kanssasi sen mukavuudesta. Lue lisää!

Koelinssit ja tilaaminen

Voit tilata silmälääkäriltäsi koelinssit kotitestaukseen. Kun olet saanut päivitetyn reseptin, voit vapaasti tilata silmälaseja tai linssejä haluamastasi kaupasta.Lue lisää!

Mitä odottaa ensimmäisellä näöntarkastus­käynnillä?

Eye icon

Ensimmäinen näöntarkastus on tärkeä askel silmien terveyden ylläpitämisessä ja oikean silmälasi- tai piilolinssireseptin saamisessa.

Tämä kattava arviointi alkaa yleensä yksityiskohtaisella kyselylomakkeella koskien sairaushistoriaasi, mukaan lukien sukuhistoriasi ja tiedot kroonisista sairauksista, jotka voivat vaikuttaa silmiisi. Ilmoitat myös näkösi terveyshistorian ja aiemmat tiedot, jos olet käynyt silmälääkärillä aiemmin. Itse tutkimukseen kuuluu erilaisia ​​testejä, kuten näöntarkkuustesti, joilla selvitetään reseptitarpeesi.

Lisäkokeiden, kuten rakolampun ja epäsuoran oftalmoskopian, avulla lääkäri voi arvioida silmäsi sisäisten rakenteiden kunnon. Lopuksi paineen arviointi applanaatioto­nometrialla tai kosketuksettomalla tonometrialla mittaa silmänsisäistä painetta. Säännölliset silmätutkimukset ovat välttämättömiä optimaalisen silmien terveyden ylläpitämiseksi ja selkeän ja mukavan näön varmistamiseksi.

VOINKO KÄYTTÄÄ PIILOLINSSIRE­SEPTIÄNI SILMÄLASEJA TILATESSANI?

On tärkeää huomata, että silmälasireseptisi eroaa piilolinssien reseptistä.

Piilolinssien oikean istuvuuden varmistamiseksi tarvitaan erilaisia ​​mittoja, koska linssejä käytetään suoraan silmämunassa. Joten jos olet kiinnostunut vaihtamaan silmälaseista piilolinsseihin, näöntarkastus tai keskustelu silmälääkärin kanssa on pakollinen ensimmäinen askel, vaikka sinulla olisi jo silmälasiresepti.

Piilolinssit tarjoavat monia etuja aktiiviseen elämäntyyliin, ja ne ovat nyt mukavampia ja kustannustehok­kaampia kuin koskaan. Urheilevat ihmiset rakastavat piilolinssien tarjoamaa vapautta ja joustavuutta. Linssien avulla voit myös yksinkertaisesti muuttaa omaa ulkonäköäsi js olla ilman silmälasikehyksiä.

Tai ehkä haluat hankkia sekä silmälasit että piilolinssit, vaihtaaksesi vaihtoehdosta toiseen olosuhteiden niin vaatiessa.

Glasses icon

Silmälasiresepti

  O.D. O.S.
SPH -1.50 -1.75
CYL -1.50 -1.25
AXIS 90 90
ADD +2.00 +2.00
PD 63

Piilolinssiresepti

  O.D. O.S.
BC 8.5 8.5
DIA 14.5 14.5
SPH -2.00 -2.00
CYL -2.25  
 
AXIS 60  
 

MUISTA AJATELLA KAIKKEA

Computer icon

Työskenteletkö tietokoneella monta tuntia päivässä tai matkustatko usein?

Runner icon

Oletko innokas urheilija tai vietätkö paljon aikaa ulkona?

Make-up icon

Voiko meikkisi aiheuttaa ongelmia piilolinssien kanssa?

Savings icon

Oletko huolissasi kustannuksista?

Vastaukset näihin kysymyksiin voivat auttaa optikkoasi valitsemaan sinulle parhaan vaihtoehdon. Ehkä tarvitset vain silmälasit, tai ehkä olet hyvä ehdokas päivittäisten kertakäyttöisten linssien, kahden viikon linssien tai kuukausilinssien käyttäjäksi. Tai saatat tarvita erityisiä toorisia linssejä hajataiton korjaamiseen tai ehkä jopa multifokaalisia piilolinssejä. Se selviää tämän arvioinnin aikana.

Totuttelu silmälaseihin tai piilolinsseihin

Contact lenses and glasses icon

Uusiin silmälaseihin totuttelu on melko yksinkertaista. Kaikkien reseptisi mukaisesti valmistettujen lasien tulisi olla keskitetty oikein tuotantoprosessin aikana. Sinun täytyy tietysti totutella niiden käyttöön jonkin aikaa. Mikäli silmälasit tuntuvat edelleen epämukavilta, optikkosi voi usein säätää niitä hieman muuntelemalla esimerkiksi sangan kärkien muotoa.

Piilolinsseihin tottuminen voi viedä hieman enemmän aikaa, mutta kaikesta huolimatta koko prosessin pitäisi sujua melko sujuvasti. Ensimmäisen kokeilun jälkeen, mikäli olet tyytyväinen valittuihin linsseihin, optikkosi arvioi niiden istuvuuden ja tekee näkötestin. Saatat todennäköisesti harjoitella linssien asettamista ja poistamista silmälääkärisi avustuksella ja valvonnassa.

Lopuksi silmälääkärisi selittää linssien hoidon perusteet, tarjoaa kokeilulinssejä ja varaa seuranta-ajan. arvioidakseen, kuinka pärjäät valittujen linssien kanssa. Ennen seurantakäyntiäsi sinulla on mahdollisuus kokeilla linssejäsi kotona viikon-kahden ajan. Jos sinulla on ongelmia tai sinulla on kysyttävää, soita optikollesi ja kysy neuvoja.

Kokeilulinssit

Vain optikkosi on valtuutettu tarjoamaan kokeilulinssejä, koska asianmukainen lääketieteellinen hoito ja arviointi tarvitaan sopivien linssien valinnassa. Voi vaatia muutaman käynnin ja muutaman yrityksen löytää sinulle sopivin brändi, mutta kun olet optikkosi kanssa sopinut tietystä brändistä ja käyttöaikataulusta, voit tilata samat linssit verkosta jälleenmyyjiltä, ​​kuten Alensa, toimittamatta kopiota reseptistäsi. Älä unohda käydä optikollasi tarkastuksessa ja reseptipäivityk­sessä vähintään kerran vuodessa!

Trial lenses image

Entä värilliset piilolinssit?

Jos olet kiinnostunut käyttämään värillisiä piilolinssejä ilman voimakkuuksia kosmeettisiin tarkoituksiin (esim. Halloween), on aina suositeltavaa ensin neuvotella optikon kanssa sovituksen ja suosituksen saamiseksi - varsinkin jos ole koskaan käyttänyt linssejä aiemmin, sinulla on herkät silmät tai kärsit kuivista silmistä.

Perusteellinen näöntarkastus on tarpeen myös silloin, kun päätät käyttää värillisiä linssejä, joissa on voimakkuudet näönkorjaukseen.

OSTA CRAZY-LINSSIT
Crazy lenses boxes