Piilolinssien käytön aloitus - reseptin saaminen

vieraile optikolla

Haluatko aloittaa piilolinssien käytön? Alku voi tuntua hankalalta, ja muistettavia asioita on paljon. Lopulta piilolinssien käyttö on kuitenkin todella helppoa! Piilolinssit ovat kätevä ratkaisu aktiiviseen elämään ja ne ovat lisäksi edullisempia ja mukavampia kuin koskaan ennen. Niin urheilijat, liikkujat kuin kirjojen ystävätkin voivat nauttia vapaudesta ja joustavuudesta, mitä piilolinssit tarjoavat. Tai, ehkä vain haluat eroon silmälaseistasi joissakin tilanteissa. Oli syysi piilolinssien käyttöön mikä tahansa, olemme täällä auttaaksemme sinua. Ensin sinun tulee tarkastuttaa näkösi ja silmäsi optikolla, ja sitten voit lukea ohjeemme piilolinssien käytöstä.

Ennen kuin voit aloittaa piilolinssien käyttöä, sinun on suoritettava silmätarkastuksen. Jos et ole koskaan käyttänyt linssejä ennen, prosessi voi tuntua pelottavalta, mutta se on todella yksinkertainen ja kivuton. Tässä on asioita mitä voit odottaa:

  • Silmien tutkiminen ja mittaaminen
  • Suositusta siitä mitkä piilolinssit sopivat sinulle mittaustesin, sairaushistorian ja elämäntavan perusteella
  • Optikko laittaa valitut linssit silmiisi ja arvioi sopivuuden ja mukavuustason
  • Optikko käynnin aikana odotat linssin vakauttamista silmissäsi noin 30 minuuttia


Optikko suorittaa näöntarkastuksen

Elämäntyylin vaikutukset

Optikon keskustelun aikana optikko kysyy lääketieteellisestä historiastasi, kroonisista terveysongelmistasi ja muista tärkeistä lääkeasioista. On myös tärkeää keskustella elämäntavoistasi, sillä nämä voivat määrittää sinulle parhaiten sopivat piilolinssit.

  • Oletko innokas urheilija?
  • Vietätkö paljon aikaa ulkona?
  • Työskenteletkö tietokoneella monta tuntia päivässä tai matkustatko usein?
  • Oletko huolissasi kustannuksista?

Vastaukset näihin kysymyksiin voivat auttaa optikkoasi määrittämään sinulle parhaiten sopivat linssit. Ehkä sinulle sopii päivittäset, kahden viikon tai kuukausi piilolinssit. Tai saatat tarvita erityisiä toorisia linssejä, joilla voidaan korjata astigmatismia. Tämän selviää arvioinnin aikana.

Asettautuminen piilolinssien kanssa

Tämän ensimmäisen tarkastuksen jälkeen ja jos olet tyytyväinen valittuihin linsseihin, optikko arvioi jos linssit sopivat silmiisi ja suorittaa näön tarkastuksen. Saat todennäköisesti käytännön harjoittelua asettamall ja poistamalla linssit silmistäsi. Tämän jälkeen sinulla on mahdollisuus kokeilla linssit kotona. Jos sinulla on ongelmia tai kysymyksiä, soita silmälääkärillesi. Voit myös tutustua oppaaseen piilolinssien asettaminen ja piilolinssien poistaminen.

Kokeilulinssit

Kokeilulinssit optikolta

Vain optikkosi on oikeutettu tarjoamaan kokeilulinssejä sillä asianmukaiset lääketieteelliset hoidot ja arvioinnit ovat tarpeellisia kun valitset sopivat linssit. Sopivien linssien löytäminen voi olla pitkä prosessi ja voi kestää muutamia käyntejä optikolla. Kun olette löytäneet juuri sinulle hyvät linssit voit vapaasti tilata samat linssit verkosta, kuten esim. Alensalta. Älä unohda käydä optikolla lääkärintarkas­tuksessa ja reseptipäivityk­sessä vähintään kerran vuodessa!

Piilolinssien resepti vs. silmälasien resepti

On tärkeätä muistaa että silmälasien resepti on erilainen kuin piilolinssien resepti sillä piilolinssi istuu silmän päällä joka edellyttää silmien mittaus. Joten jos olet kiinnostunut siirtymään lasista piilareihin, tämä mittaus on tärkeä ensimmäinen askel.

Entä värilliset piilolinssit?

Jos olet kiinnostunut käyttämään värillisiä piilolinssejä ilman tehoja kosmeettisiin tarkoituksiin, on aina suositeltavaa ensin neuvotella optikon kanssa, varsinkin jos et ole koskaan käyttänyt linssejä ennen tai jos kärsit kuivista silmistä.