Kuinka poistat piilolinssit silmistäsi

Pese aina kätesi ennen kuin käsittelet piilolinssejä

Ennen kuin aloitat, pese kätesi kuten teit ennen piilolinssien asettamista. Jos meikkaat, ota piilolinssit pois ennen kuin peset meikit pois. Varmista, että sinulla on kaikki tarpeellinen valoisassa tilassa. Tarvitset aina piilolinssiko­telosi, piilolinssinesteen ja peilin.

Vapaaehtoinen vaihe 1

Kostuta linssit, jotta voit poistaa ne helpommin

Aloita kostuttamalla silmäsi silmien kostutustipoilla tai silmäsuihkeella. Tämä ei ole välttämätöntä, mutta voi tehdä piilolinssien poistosta helpompaa. Yksi tai kaksi tippaa kumpaankin silmään riittää, ja se voi helpottaa piilolinssien käsittelyä varsinkin, jos sinulla on hyvin kuivat silmät.

Vaihe 2

Katso ylös ja hitaasti vedä alaluomeasi alaspäin. Olethan varovainen koskiessasi herkkää silmänympärysihoa. Älä kiirehdi, tässä hitaus on valttia.

Vaihe 3

Kosketa linssiä hellästi etusormellasti, ja liu’ta linssi varovasti silmän valkoisen osan päälle. Tämä voi tuntua hankalalta, mutta älä huoli. On tärkeää liu’uttaa piilolinssi valkuaiselle, jotta vältyt koskemasta sarveiskalvoasi.

Vaihe 4

Aseta piilolinssi nesteellä täytettyy koteloon

Tartu linssiin varovasti etusormella ja peukalolla, ota se pois silmästä ja aseta linssi piilolinssines­teellä täytettyyn koteloon, tai hävitä linssit mikäli olet käyttänyt niitä jo sallitun ajan. Muistathan myös pitää piilolinssikotelosi puhtaana ja vaihda se uuteen ainakin joka 3. kuukausi, tai joka kerta avatessasi uuden piilolinssinesteen.

Vaihe 5

Toista prosessi toiseen silmääsi, vaihe vaiheelta, kuten teit ensimmäisen silmäsi kanssa.

Onneksi olkoon – olet menestyksekkäästi poistanut ja säilönyt piilolinssisi! Harjoittelulla ja hoitamalla piilolinssejä oikein, piilolinssien asettaminen ja poistaminen alkaa tuntua helpolta ja sujuu nopeasti osana arkeasi.

Jos noudatat näitä ohjeita huolellisesti, silmäsi pysyvät terveinä ja näkösi kirkkaana. Silmäsi ja piilolinssisi kiittävät sinua.

Lue myös: Kuinka asetat piilolinssit

Kommentit

Onko sinulla kysymyksiä?