Meidän silmälasilinssikäsittelymme

Me kaikki haluamme näkökyvyllemme parasta nykypäivänä ja se tarkoittaa, että meillä on korkeat vaatimukset silmälaseillemme. Siksi monet silmälasilinssit varustellaan erilaisilla käsittelyillä ja pinnoitteilla. Niiden tarkoituksena on parantaa suorituskykyä, kestävyyttä ja mukavuutta. Linsseissämme on vakiovalikoima kehittyneitä käsittelyjä ilman lisämaksua . Nämä sisältyvät sekä yksiteho- että progressiivisiin (multifokalisiin) linsseihin. Tarjoamme myös mahdollisuuden valita lisäominaisuuksia valitsemiisi linsseihin. Nyt ehkä mietit, mitä nämä kaikki pinnoitteet ovat ja miksi ne ovat hyviä? No, katsotaanpa:

Vakiolinssikäsit­telymme

Kokeneet optikkomme sisällyttävät aina seuraavat käsittelyt linsseihisi, kun ostat silmälasit meiltä Alensalta. Näin voit olla varma, että laseissasi on huippuluokan linssit, jotka pitävät näkösi terävänä ja kirkkaana.

1. UV-suodattimet

Suodattimet auringon haitallisia UV-säteitä vastaan

2. Heijastamaton pinnoite

Vaikka silmälasilinssi on väritön, se on lasimainen pinta, joka heijastaa aina valoa joko edestä tai takaa. Heijastamaton pinnoite estää heijastunutta valoa haittaamasta näköäsi. Se varmistaa, että silmäsi näkevät aina eteen ilman, että linssien heijastukset estävät niitä. Lisäksi se poistaa häikäisyn ja sokaisevat heijastukset takaa. Tilanne, jossa tällä pinnoitteella voi olla merkitystä, on esimerkiksi se, jos ajat yöllä. Koska heijastuminen voi olla erittäin epämiellyttävää ja se voi aiheuttaa turvallisuusriskin, on suositeltavaa hankkia aina heijastamaton pinnoite uusiin laseihin. Onneksi meidän laseissamme tämä on vakiona!

Lasit heijastamattomalla pinnoitteella

3. Linssin lisäkovetus

Silmälasien käyttäjät tietävät, että silmälasimme joutuvat kokemaan paljon, vaikka olisimme kuinka varovaisia! Joskus pudotamme ne vahingossa, törmäämme asioihin tai emme aina puhdista niitä kunnolla. Valitettavasti mikään linssi ei ole itsestään naarmuuntumaton. Kuitenkin lisäämällä kovettava naarmuuntumaton pinnoite linsseihin, niistä saadaan paljon kestävämmät. Näin sinun ei tarvitse huolehtia linssien vaurioitumisesta, mikä on erityisen kätevää lasten silmälaseja ajatellen.

Lasit linsseillä, joissa on lisäkovetus

4. Itsepuhdistuva pinnoite

Käytämme lasejamme yleensä päivittäin, joten lasimme altistuvat jatkuvasti lialle, hiukkasille ja pölylle, mikä vaikeuttaa niiden läpinäkyvyyteen. Tämän vuoksi käytämme usein erityisiä suihkeita, pyyhkeitä tai liinoja niiden puhdistamiseen. Puhumattakaan siitä, että linssien saaminen kristallinkir­kkaiksi ei ole aina helppoa. Itsepuhdistuva käsittely aiheuttaa paljon vähemmän lian ja pölyn tarttumista linssiin, mikä helpottaa niiden puhdistamista . Tämäntyyppinen käsittely pitää silmälasisi puhtaampina pidempään. Yleinen väärinkäsitys on, että itsepuhdistuvalla pinnoitteella varustetut linssit eivät vaadi huoltoa, mutta tämä ei pidä paikkaansa. Huomaat kuitenkin, että tämän pinnoitteen ansiosta kirkkaiden linssien säilyttäminen koko päivän vie paljon vähemmän vaivaa ja aikaa.

Lasit itsepuhdistuvalla pinnoitteella

5. Hydrofobinen pinnoite

Lika ja pöly eivät ole ainoat ongelmat laseille, vaan myös vesi on yksi ongelma. Sade tai vesiroiskeet voivat tahrata linssit ja huurustuminen voi heikentää näköä. Kaikki lasien käyttäjät ovat kokeneet sen: kävit ulkona sateella tai kylmällä säällä ja kun tulet huoneeseen, sinun on pyyhittävä pisarat tai huurre silmälaseistasi. Eikä ongelma ole pelkästään ulkopuolisista lähteistä peräisin oleva vesi. Myös hiki tiivistyy helposti linssiin. Hydrofobinen pinnoite hylkii vettä ja kosteutta linssistä. Se tekee tämän heikentämällä vesipisaran ja linssin pinnan välistä pintasidosta. Tällöin linssit eivät huurustu tai tahraannu, kun ne joutuvat kosketuksiin kosteuden kanssa. Hydrofobinen pinnoite on myös antistaattinen, mikä aiheuttaa pölyhiukkasten hylkäämisen. Toisin sanoen yhdessä itsepuhdistuvan pinnoitteen kanssa, hydrofobinen pinnoite auttaa pitämään linssit kirkkaina ja puhtaina.

Lasit hydrofobisella pinnoitteella

Lisäominaisuudet laseille

Kun ostat lasit meiltä, voit valita lisäominaisuuksia parantaaksesi tai vaihtaaksesi linssit. Tästä voit lukea, mitä vaihtoehtoja tarjoamme:

1. Sinistä valoa estävä suodatin

Tämä suodattaa ja estää sinistä valoa digitaalisista laitteista, kuten puhelimista, tableteista ja tietokoneen näytöistä. Tämä vähentää silmien väsymystä, lisää tuottavuutta ja parantaa nukkumista.

Lue lisää sinistä valoa estävästä suodattimesta
Lasit sinistä valoa estävällä suodattimella

2. Itsesävyttyvät linssit

Valokromaattiset, siirtyvät tai itsesävyttyvät linssit sävyttyvät muuttuvien valo-olosuhteiden mukaan. Ne ovat värittömät sisätiloissa ja tummuvat altistuessaan UV-säteille. Tämä suojaa silmiä tarvittaessa.

Lasit itsesävyttyvillä linsseillä

3. Reseptiaurinkolasit

Tämä muokkaa reseptisilmäla­silinsseistäsi oikeat aurinkolasit, jotka suojaavat silmiäsi UV-säteiltä ja kirkkaalta valolta. Tarjoamme usean eri tason kestosävytyksiä useissa väreissä. 85 %:n sävyn intensiteetti antaa tavallisia aurinkolaseja vastaavan vaikutuksen. Eikä se lopu tähän! Halutessasi voit lisätä polarisaation ja/tai peilipinnoitteen myös aurinkolasilin­sseihimme.

Reseptiaurinkolasit

Taitekerroin

Tarjoamme sinulle valinnan linssien välillä, joiden taitekerroin on 1,5 - 1,6 - 1,67 ja 1,74. Mikä on ero näiden taitekertoimien välillä? No, eri materiaaleilla on erilainen taitekerroin. Linssin taitekerroin viittaa siihen, miten linssi taittaa (taivuttaa) valoa, mikä riippuu siitä, kuinka nopeasti valo kulkee materiaalin läpi. Mitä hitaammin valo liikkuu sen läpi, sitä suuremmaksi luku nousee, ja hidas valo taipuu enemmän.

Taitekerroin laseille