Usein kysytyt kysymykset

Piilolinssit: FAQ

Minkä ikäisenä voin aloittaa piilolinssien käytön?

Piilolinssien käyttö ei ole riippuvaista iästä. Piilolinssejä käyttävät niin lapset kuin vanhemmatkin ikäluokat. Sinun tulee oppia, kuinka asetat ja poistat linssit oikein. Oikeanlainen hygienia ja linssien hoito ovat yhtä tärkeitä seikkoja linssien käytön kannalta.

Onko oikean ja vasemman piilolinssin välillä eroa?

Jos sinulla on sama voimakkuus molemmissa silmissä, linsseillä ei ole eroa. Tässä tapauksessa voit ostaa yhden pakkauksen ja käyttää linssejä molemmissa silmissä.

Tiedän silmälasieni voimakkuuden. Voinko käyttää samaa voimakkuutta piilolinsseissä?

Useimmissa tapauksissa silmälasien voimakkuus ei ole sama kuin piilolinsseillä, erityisesti kun kyseessä on suuri voimakkuus. Piilolinssit ovat lähempänä silmää, mikä vaikuttaa voimakkuuden muutokseen.
Huomaa: Tarvitset piilolinsseihin myös kaarevuuden mitat. Piilolinssin kaarevuus tulee olla sama kuin sarveiskalvon kaarevuus. Optikko tai silmäasiantuntija mittaa sekä kaarevuuden että parhaan voimakkuuden piilolinssejäsi varten.

Voivatko värilliset piilolinssit vaikuttaa värinäkööni?

Näemme silmässämme olevan mustan pupillin kautta, joka on värillisen iiriksen keskellä. Värilliset piilolinssit ovat kirkkaita keskeltä, eli ne muokkaavat vain iiriksen väriä. Värinäkösi pysyy siis ennallaan. On kuitenkin mahdollista, että matalat valo-olosuhteet vaikuttavat näköösi pupillin laajentuessa. Piilolinssin kirkas osa on valmistettu niin, että se sopii suurimmalle osalle käyttäjistä.

Voivatko piilolinssit pudota silmistä?

Jos piilolinsseissäsi on oikea kaarevuus ja olet asettanut ne silmiin oikein, niiden tulisi pysyä paikallaan. Harvinaisissa tapauksissa, joissa piilolinssi liukuu pois paikaltaan, se pysyy silmässäsi kunnes asetat sen takaisin.

Kuinka pidän huolta piilolinsseistä?

Piilolinssien hoito on helppoa. Nykyisten pehmeiden piilolinssien hoito vaatii vain yhden piilolinssinesteen puhdistukseen, huuhteluun ja säilytykseen.

Ennen linssin säilömistä nesteeseen on suositeltavaa hangata sitä kevyesti sormenpäillä. Tämä auttaa jäämien poistamisessa. Kertakäyttölinssit eivät vaadi puhdistusta. Kertakäyttölinssejä käytetään kerran ja ne hävitetään käytön jälkeen.

Kuinka kauan yksi piilolinssipakkaus kestää?

Piilolinssien lukumäärä ei viittaa parien lukumäärään. Jos sinulla on sama voimakkuus kummassakin silmässä, pakettien kesto on seuraava:
- Yksi pakkaus sisältäen 30 kertakäyttölin­ssiä kestää 15 päivää
- Yksi pakkaus sisältäen 6 kuukausilinssiä kestää 3 kuukautta

Huomaa: Jos sinulla on eri voimakkuudet oikeassa ja vasemmassa silmässä, sinun tulee tilata kaksi pakkausta.

Vaikuttaako allergia piilolinssien käyttöön?

Kausiallergia ei estä sinua käyttämästä piilolinssejä, mikäli hoidat niitä oikein.
Ohjeita:
- Lyhennä käyttöaikaa.
- Ota yhteyttä asiantuntijaan (esim. optikkosi) liittyen piilolinssines­teeseen, joka sopii parhaiten sinulle allergiasi aikana.
- Allergian ollessa vaikea voit siirtyä kertakäyttölin­sseihin. Tutkimusten mukaan tämä voi helpottaa allergiaoireitasi.

Voinko käyttää piilolinssejä uidessa?

Uiminen piilolinssien kanssa (meressä, järvessä tai uima-altaassa) on terveysriski. Piilolinssit eivät saisi olla kosketuksissa veden kanssa (tämä koskee myös hanavettä). Muutama tippa ei haittaa, mutta jos avaat silmäsi veden alla käyttäessäsi piilolinssejä, poista linssit 10 – 15 minuutin aikana äläkä käytä niitä uudestaan. Merivesi voi aiheuttaa piilolinssin tarttumisen sarveiskalvolle.

Onko turvallista ostaa piilolinssejä Internetistä?

Kuten muillakin alueilla, voit löytää epäluotettavia yrityksiä myös piilolinssikau­ppiaiden joukosta. Voit vastaanottaa vanhentuneita tuotteita tai tuotteita, jotka eivät saisi olla markkinoilla kotimaassasi, tai toimituksessa voi kestää paljon kauemmin kuin on sovittu. Siksi on suositeltavaa valita vakaa ja tunnettu verkkokauppias ostettaessa piilolinssejä. Tutkimalla kauppiaan verkkosivuja voit päätellä, onko kauppias luotettava vai ei.

Käytänkö kostutustippoja ennen vai jälkeen piilolinssien asettamisen?

Kostutustippojen käyttö ei ole riippuvaista piilolinssien käytöstä. Voit käyttää tippoja vaikka et käyttäisi piilolinssejä. Kostutustipat ovat „keinotekoisia kyyneleitä“, jotka kosteuttavat ja suojaavat silmiäsi.

On suositeltavaa käyttää erittäin tahmeita tippoja ennen piilolinssin asettamista silmään. Tämä estää tippojen leviämisen. Mikäli tipat eivät ole tahmeita, niitä voi käyttää piilolinssin ollessa silmässä.

Lisää tietoa piilolinsseistä

VISA VISA Electron Maestro Master Card PayPal DHL posti
Top